Nový tým EPP

Úterý 18. 6. 2024,

Naše frakce EPP v evropských volbách ještě posílila. V polovině června přijala do svých řad14 nových poslanců Evropského parlamentu. Díky těmto novým členům si skupina EPP upevňuje svou pozici nejsilnější politické skupiny v Evropském parlamentu. Během své poslední návštěvy Bruselu jsem mohla přivítat nové členy – dva  nové české europoslance z hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Danuši Nerudovou a Jana Farského. 

Nově přijatými poslanci jsou (v abecedním pořadí podle stran):

BoerBurgerBeweging - BBB (Nizozemsko): Sander Smit, Jessika van Leeuwen
Familien-Partei Deutschlands (Německo): Niels Geuking
Liberální aliance (Dánsko): Henrik Dahl
Nieuw Sociaal Contract (Nizozemsko): Dirk Gotink
STAN - Starostové a nezávislí (Česká republika): Danuše Nerudová, Jan Farský (Starostové a nezávislí): Danuše Nerudová, Jan Farský
Tisza (Maďarsko): Tisza: Péter Magyar, Dóra Dávid, Zoltán Tarr, András Tivadar Kulja, Eszter Lakos, Gabriella Gerzsenyi, Kinga Kollár

Tito poslanci se připojili k politické skupině EPP, jejich strany se však nejsou členy Evropské strany lidové. Rozhodnutí o členství ve skupině a ve straně jsou na sobě nezávislá. Europoslanci za STAN (Česká republika) a Familienpartei (Německo) byli členy skupiny EPP již v minulosti.

Manfred WEBER (Německo, CSU - Christlich Soziale Union) byl drtivou většinou hlasů znovu zvolen předsedou skupiny EPP v Evropském parlamentu. Znovuzvolen byl již počtvrté a největší politické skupině v Evropském parlamentu předsedá od roku 2014.

Skupina EPP je největší politickou skupinou v Evropském parlamentu a má 189 poslanců ze všech členských států EU.

 


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign