Děkuji Vám!

Čtvrtek 13. 6. 2024,

Práci v Evropském parlamentu jsem brala jako službu  a byla jsem hrdá na to, že jsem mohla naše občany zastupovat. Věnovala jsem se jí naplno a dnes se mám za čím ohlédnout. Kolegové v  Evropském parlamentu se mě při loučení ptali, kdo v mé práci bude pokračovat, kdo mě zastoupí?  Musí  se snažit Ti noví. Mne už čeká jiná práce, i když v ní chci navázat na to, co jsem dělala dosud. Ale budu doma, v Kroměříži. A na to se opravdu těším. 

Chci i touto cestou poděkovat voličům za jejich hlasy. Vážím si všech preferenčních hlasů a podpory, kterou jsem ve volební kampani cítila. Už třetí den dostávám e-maily a sms- zprávy od mnoha lidí, kterým je líto, že nebudu pokračovat v Evropském parlamentu. 

To je pro mne  vlastně největší odměna a ocenění, protože vím, že pro ně moje práce měla smysl. 

Ale i jim chci říct, že  se těším na návrat domů. Miluji svoji rodinu, své město, zahrady a budu šťastná, když nebudu muset každý týden odjíždět. Opravdu to je vyčerpávající práce a já jsem ji dělala naplno mnoho let. Mám v plánu si odpočinout, nabrat síly a pracovat tam, kde budu moci využít všechny své odborné  zkušenosti.  

Rozhodně musím zajistit pokračování v tom, co jsem v Evropském parlamentu začala. Jednak je to podpora mladých zemědělců, dokončení nařízení o nových šlechtitelských metodách zemědělských plodin (ve spojení s potravinovou bezpečností)  a ochrana dětí v digitálním prostředí. Proto jsem navázala spolupráci i s novými poslanci a rozhodně tato témata neopustím. 

Mám radost, že se budu moci mnohem víc věnovat práci site manažerky památky UNESCO v Kroměříži, kterou coby dobrovolnickou aktivitu vykonávám již druhým rokem, ale konečně na to budu mít mnohem více času. 

Zdá se, že toho mám hodně  před sebou a těším se na svůj návrat domů. 


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign