Maďarský eurokomisař Navracsics získal podporu odpovědného výboru CULT, ale s výhradami

Pondělí 6. 10. 2014,

Brusel/ Výbor pro kulturu a vzdělávání (CULT), jehož jsem místopředsedkyní, dnes posvětil pozici maďarského kandidáta Tibora Navracsicse na post evropského komisaře. Navracsics minulý týden bezprostředně po svém vystoupení před europoslanci nezískal potřebnou podporu a zodpovídal proto doplňující písemné dotazy.

Přestože CULT kandidáta schválil jako vhodného člena Evropské komise, jeho portfolium ještě nejspíše projde změnami. Výboru se nelíbí, že by měl mít Navracsics na starosti v rámci svého portfolia kromě vzdělávání, kultury a mládeže také občanské záležitosti. Proto navrhují, aby tato část přešla na jiného z komisařů a maďarskému kandidátu byla namísto toho připojena oblast sportu.

"S návrhy na změny jednotlivých portfolií či jejich částí nemohu souhlasit. Ta portfolia v sobě obsahují určitou logiku a některé oblasti proto musí spadat do jednoho celku," uvedla k tomu místopředsedkyně výboru CULT Michaela Šojdrová. "Navíc se tím prodlouží doba schvalování komisařů, protože se otevřou další návrhy na změny či přesuny některých témat pod jiné komisaře," vysvětlila europoslankyně.


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign