V Evropském parlamentu o podnikatelském vzdělávání mladých

Čtvrtek 26. 3. 2015,

Výbor pro kulturu a vzdělávání Evropského parlamentu uspořádal 24. března 2015 odborný seminář na téma vzdělávání mladých lidí v podnikatelských dovednostech. Iniciativa vyšla ze strany místopředsedkyně výboru Michaely Šojdrové, která je i zpravodajkou k usnesení Evropského parlamentu pro tuto oblast.

Seminář potvrdil, o jak důležité a mnohdy nedoceněné téma se jedná. Podnikatelské vzdělávání na všech úrovních může totiž být velmi zásadním nástrojem pro motivaci mladých lidí vydávat se na dráhu vlastního podnikání a v této kariéře také uspět. Ve světle vysoké nezaměstnanosti mladých a pomalého ekonomického růstu v EU je přístup, jenž podporuje mj. kreativitu, schopnost nést riziko a zvládat neúspěch, velmi zapotřebí.

Odborné příspěvky od zástupců Evropské komise, odborníků z vědeckých institucí a univerzit ukázaly, že programy podnikatelského vzdělávání mohou mít skutečný dopad. Je však potřeba jim věnovat velkou péči, především z hlediska školení učitelů, definice požadovaných dovednosti, prosazování praktických aspektů do výuky (simulace či konkrétní zkušenosti) a propojení škol s podniky.


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign