The TAP TAP rozehrají Kroměříž!

Pondělí 14. 3. 2016,

„Každý z nás potřebuje někdy pomoc. Každý z nás může pomáhat,“ říká Michaela Šojdrová, která benefiční koncert sponzoruje. The Tap Tap vystoupí v Kroměřížském domě kultury ve čtvrtek 17. března večer. I vy můžete ulehčit hendikepovaným dětem z Kroměřížska jejich cestu do školy!

Proč jste se stala sponzorem koncertu?

Znám mnoho rodičů a učitelů, kteří se starají o děti se zdravotním postižením.   Vážím si jejich obětavosti a chci jim i jejich dětem poděkovat společně se skupinou The TAP TAP. Jejich písničky a radost, kterou rozdávají je tím nejlepším svědectvím a povzbuzením pro všechny, kteří musejí překonat nějaké překážky. Bude to zároveň slavnostní tečka za celodenním programem Kroměříž bez hranic, který připravila Vyšší odborná škola pedagogická a sociální a Střední pedagogická škola Kroměříž a který je zaměřen na sblížení světa osob se zdravotním postižením s majoritní společností. Těším se na koncert a zvu nejen na něj všechny, kteří chtějí naslouchat.

Koncert je benefiční. Jak se mohou lidé zapojit a co by mělo být přínosem, kromě dobré hudby?

Především tím, že přijdou na koncert a koupí si za symbolickou cenu 20 Kč vstupenku. Určitě však budeme rádi, pokud nezůstane jen u této dvacetikoruny a připravená kasička se zaplní ještě více. Celý výtěžek ze vstupenek i sbírky   totiž poslouží k nákupu nového automobilu pro spolek Korálky Kroměříž, z. s., který zajišťuje dopravu dětí z Kroměřížska do Základní školy a Mateřské školy speciální v Kroměříži. Skvělou zprávou pak je, že Nadace Divoké husy přislíbila vybranou částku zdvojnásobit, a proto doufám, že lidé budou o to štědřejší a všem ukážou, že umíme společně pomáhat a přispět dobré věci. Chtěla bych v této souvislosti také poděkovat za vstřícnost Domu kultury v Kroměříži, bez jeho zapojení by bylo jen velmi těžké takovou akci upořádat.

Zmínila jste Kroměříž bez hranic. Čím vás zaujala?

Zaujalo mne zejména nadšení lidí, kteří akci pořádají a zapojení celé řady dobrovolníků. Považuji za důležité, že se školy o integraci zdravotně postižených dětí i dospělých stále více snaží a jsou pro to ochotny vynaložit svůj čas a energii. Dům kultury v Kroměříži se tak na celý den stane prostorem pro propojení světa zdravých i hendikepovaných. Mezi většinovou „zdravou“ společností a lidmi s nějakým hendikepem často bývají hranice, mnohdy i nevyřčené a častokrát způsobené třeba jen ostychem. Ve čtvrtek 17. března bude čas a prostor se vzájemně blíže poznat a některé bariéry překonat. Byla bych moc ráda, pokud by se nám podařilo založit určitou tradice a ukázat cestu i jiným regionům v České republice a možná i v Evropě.

Problematika je vám blízká dlouhodobě i po pracovní stránce, nebo se pletu?

Dlouhodobě se o osudy hendikepovaných a znevýhodněných ve svém okolí zajímám a snažím se je i jejich blízké podporovat osobně i mojí prací. Samozřejmě se to promítá i v mém zaměření na vzdělávání a sociální politiku. Jako poslankyně českého parlamentu jsem podporovala vše, co hendikepovaným pomáhá k lepšímu zvládnutí jejich obtíží. Ověřila jsem si, že tím pomáháme celé společnosti. Stejný přístup nyní prosazuji i v Evropském parlamentu. Vždy je pro mne důležitý i osobní kontakt s těmi, pro které práci dělám, a proto jsem opravdu ráda, že se s některými mohu opět setkat a že se můžeme osobně seznámit s úspěšnou skupinou The TAP TAP.

 

Informace o vstupenkách: https://www.ped-km.cz/aktuality/nabidka-pro-verejnost-vstupenky-na-kromerizsky-koncert-the-tap-tap/

 

Rozhovor vyšel v Týdeníku 5+2

-JC-


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign