Prohlášení Michaely Šojdrové k teroristickým útokům v Bruselu

Úterý 22. 3. 2016,

Jsem hluboce otřesena dnešními útoky, které byly evidentně namířeny na lidi, co do Bruselu jezdí pracovat či tam působí v institucích EU. Sama se k nim počítám, byť jsem dnes kvůli okolnostem nemohla odletět, a také mí asistenti, kteří v Bruselu žijí a každý den vystupují z metra na té stanici, kde také došlo k výbuchu. Moje myšlenky ale v prvé řadě míří za oběťmi, za které se modlím a také za jejich rodiny a blízké.

flandersnews.be

flandersnews.be

Bezpečnostní riziko bylo v Bruselu již od útoků v Paříží zvýšené. Všichni jsme doufali, že belgické orgány činí maximum, aby rozprášily všechny radikální teroristické buňky. Zdá se, že trochu selhaly, ale možná jen plní nadlidský úkol. Na Belgii dlouho ležela i odpovědnost za ochranu všech evropských institucí a NATO a její kapacity byly přetíženy.

Muslimská komunita na západě Bruselu je obrovská a je velmi těžké se vypořádat s takovým počtem radikalizujících se lidí. Skutečnost, že se mezi nimi mohl nedávno chycený terorista Abdeslam skrývat tak dlouho, je velmi vypovídající.

Nesmíme se nechat zastrašit a dát průchod hněvu, ale musíme konat - posílit zpravodajskou činnost a spolupráci mezi státy EU a nebýt naivní v současné imigrační krizi. Blízký východ je ve strašném stavu a nebezpečí z toho plynoucí je reálné.


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign