Pozvánka na letošní 15. ročník Frenštátských slavností

Čtvrtek 31. 7. 2014,

Srdečně Vás zvu na letošní 15. Frenštátské slavnosti, které se uskuteční ve dnech 29. - 31. srpna 2014 ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Hlavními pořadateli slavností jsou město Frenštát pod Radhoštěm, Valašské folklorní sdružení, Folklorní sdružení ČR a Valašský soubor Sedmikvítek ve spolupráci s Centrem volného času ASTRA Frenštát pod Radhoštěm. Tento festival se uskuteční za finanční podpory Moravskoslezského kraje. Tradice Frenštátských slavností sahá do padesátých let minulého století, kdy se v přírodním divadle na frenštátských Horečkách konaly slavnosti okresního i krajského významu.
Vedle záplavy krojů, tance, hudby a zpěvu zpestří Frenštátské slavnosti také lidový jarmark s ukázkou lidových řemesel a výrobků. Divákům se představí také soubor z Indie, soubor Urpín z Bánské Bystrice a VUS Ondráš.. Z Moravských folklorních regionů to budou dětské soubory Ondřejníček, Ondráček, Handrlaček dvě skupiny souboru Ovečky, Vranečka CM Strunka a dvě skupiny domácího souboru Malý Sedmikvítek. Dále budou vystupovat soubory Javořina, Valašský Vojvoda, Klobučan,Lipta, Radhošť z Trojanovic a domácí Valašský soubor Sedmikvítek. Nebudou chybět ani vystoupení nejlepších dětských zpěváčků, kteří se umístili v cyklu soutěží dětských zpěváčků na předních místech. Jako již tradičně je do programu zařazen pořad Naši jubilanti, v němž chceme ocenit práci těch, kteří svou činností přispěli k uchování valašské lidové kultury. Své místo na festivalu budou mít i cimbálové muziky. Doplňkovým programem bude tvůrčí keramická dílna, muzikoterapie a soutěže pro děti.

Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign