„Až jednou přijedou na prázdniny společně děti Palestinců i izraelských Židů, bude mír,“ říká Michaela Šojdrová

Středa 6. 8. 2014,

„Až k nám jednou přijedou na prázdniny společně děti Palestinců i izraelských Židů, pak v této části světa bude mír. Chtěla bych se toho dožít“

Přeji lidem na blízkém východě konečně mír.

Přeji si to jako křesťanka i jako politička – evropská poslankyně. Proto podporuji spravedlivé požadavky Izraele na demilitarizaci pásma Gazy a souhlasím s aktivitami, které upozorňují na nebezpečí vzrůstajícího antisemitismu. Opakovaně si v těchto chvílích uvědomuji, jak  velká a nesamozřejmá je hodnota míru v Evropě.

Podepsala jsem prohlášení k operaci „Ochranné ostří“, které bude dnes také přečteno na demonstraci v 17.00 na Václavském náměstí v Praze.  (Pozvánka zde)   

Chci pomoci izraelským uprchlíkům z Gazy také konkrétně, proto jsem dnes odeslala finanční příspěvek na pomoc dětem v ohrožených oblastech Gazy.

Mezi tisíci uprchlíků je totiž i mnoho dětí, kterým chce mezinárodní organizace ICEJ umožnit alespoň krátký prázdninový odpočinek v bezpečí. Až k nám jednou přijedou na prázdniny společně děti Palestinců i izraelských Židů, pak i v této části světa bude mír. A toho bych se skutečně chtěla dožít.


Dokumenty:

Pozvánka na veřejné shromáždění na podporu Izraele a proti antisemitismu


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign