Michaela Šojdrová představí v Bruselu české památky UNESCO

Neděle 14. 2. 2016,

Sedmdesáté výročí založení Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu UNESCO si v Bruselu připomene výstava prezentující 12 českých památek zapsaných na prestižním seznamu světového kulturního dědictví. Záštitu nad akcí převzala místopředsedkyně Výboru pro kulturu a vzdělávání Evropského parlamentu Michaela Šjdrová a J. E. Jaroslav Kurfürst, velvyslanec ČR v Belgii.

 

 

"K památkám UNESCO mám velmi kladný vztah i proto, že mým domovským městem je Kroměříž a tamní Květná zahrada je pro mne jako pro vystudovanou zahradní architektku velikým tématem. Jsem skutečně velmi poctěna, že mohu výstavu prezentující naše památkové skvosty podpořit a zahájit," uvedla Michaela Šojdrová.

Výstava "České památky UNESCO" bude umístěna v prostorách Stálého zastoupení ČR při EU v Bruselu po dobu jednoho měsíce počínaje slavnostní vernisáží v úterý 16. února. Poté bude představena i v několika dalších belgických městech.

Na přípravě výstavy se podílelo Velvyslanectví České republiky v Belgii, Stálé zastoupení ČR při EU, České centrum v Bruselu, agentura CzechTourism a bruselská zastoupení českých a moravských krajů. 


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign