Michaela Šojdrová předala ceny "Evropská podnikatelská škola 2015"

Čtvrtek 15. 10. 2015,

V Evropském parlamentu se uskutečnilo vůbec první historické vyhlášení cen "Evropská podnikatelská škola". Nad akcí, která vyzdvihuje fungující vzdělávací projekty v oblasti podnikání, převzala osobní záštitu europoslankyně Michaela Šojdrová.

Šojdrová, která je zároveň čestnou velvyslankyní pro prosazování podnikatelského vzdělávání v členských zemích EU, zahájila slavnostní ceremoniál spolu s výkonnou ředitelkou Junior Achievement Europe paní Caroline Jenner.

„Dnešní den je z pohledu podnikatelského vzdělávání velmi šťastný. Jsem přesvědčena, že podnikatelské vzdělávání musí být podporováno konkrétními kroky jako skvělý nástroj k řešení nezaměstnanosti a zajištění profesních vyhlídek mladých," uvedla europoslankyně.

Ve své řeči též připomněla nedávno přijatou Zprávu o podpoře podnikání mladých prostřednictvím vzdělávání a odborné přípravy, kterou k hlasování v Evropském parlamentu sama předkládala.

Ocenění "Evropská podnikatelská škola 2015" si odneslo celkem jedenáct škol z Dánska, Finska, Německa, Řecka, Itálie, Norska, Polska, Portugalska, Rumunska, Slovenska a Spojeného království. Oceněné školy byly vybrány na základě různých kritérií, jako je například začlenění vize a strategie do podnikatelského vzdělávání, alokace zdrojů, školení učitelů, nebo zapojení místní komunity a podnikatelského sektoru. Daná kritéria sledují cíle strategie Evropa 2020, která má za cíl především zlepšit kreativitu a inovace, včetně podnikatelských dovedností, na všech úrovních vzdělávání a odborné přípravy.


Dokumenty:

Zpráva o podpoře podnikání mladých prostřednictvím vzdělávání a odborné přípravy


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign