KDU-ČSL odstartovala volební kampaň do Evropského parlamentu 2014

Úterý 4. 3. 2014,

V pondělí 3. 3. 2014 lidovci slavnostně zahájili kampaň pro eurovolby 2014. Po zaznění hymny Evropské unie přivítala přítomné stávající europoslankyně KDU-ČSL Zuzana Roithová. Se slovy, že sama již do EP kandidovat nebude, předala štafetu lídrovi evropské kandidátky KDU-ČSL Pavlu Svobodovi, někdejšímu předsedovi Legislativní rady vlády ČR a právníkovi, který evropské legislativě zasvětil svůj profesní život.

Pavel Svoboda pak přítomné hosty a novináře seznámil s heslem „Hájíme české zájmy“ a pohovořil o prioritách, které chce strana v EP prosazovat. Vyzdvihl především demografickou krizi Evropy. Tu chce řešit například snížením či zrušením DPH na dětské zboží. O problému nezaměstnanosti promluvila dvojka kandidátky, dlouholetá poslankyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová. Ráda by se jako europoslankyně zasadila o větší míru využívání evropských dotací v oblasti vzdělávání pro zvýšení zaměstnanosti. Jako třetí z kandidátů vystoupil Tomáš Zdechovský, který prezentoval neméně ožehavé téma – kvalitu potravin. Na důkaz, že se nejedná o prázdná slova, byla pro přihlížející přichystána ochutnávka potravin zakoupených v ČR a v Německu. O rozdílu kvality v neprospěch českého spotřebitele se tak mohli všichni přesvědčit na vlastní chuťové pohárky.

Kromě programových priorit byli následně představeni dosud schválení kandidáti (4 – 9), kteří na zahájení kampaně dorazili z různých koutů republiky. Více se o evropské kampani KDU-ČSL dozvíte již nyní na nově spuštěných webových stránkách: http://www.volbydoep.cz/home.aspx.

Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign