EU: Privilegia pro homosexuály

Středa 5. 2. 2014,

K informaci, kterou poslalo Hnutí pro život není co dodat. Chci se jen připojit k poděkování Zuzaně Roithové a těm poslankyním a poslancům, kteří nepodléhají lobbistickému nátlaku.

Evropský parlament schválil v poměru 394:176:72 návrh zprávy Lunacekové "Plán proti homofobii a diskriminaci na základě sexuální orientace a genderové identity". Zpráva zavádí privilegia pro homosexuály a podobné skupiny lidí (LGBTIQ) bez racionálních opodstatnění. Představuje reálné riziko, že celá společnost bude nepřiměřeně zatížená kvůli výhodám úzké skupiny lidí, včetně ohrožení svobody projevu. Dotýká se všech veřejných strategických oblastí a porušuje princip subsidiarity např. v otázkách veřejného zdraví, vzdělávání či zaměstnání. Schválená zpráva, která je v příloze, bude využívána k politickému nátlaku, i když je právně nezávazná.

S návrhem zprávy Lunacekové nesouhlasili z ČR Jan Březina, Zuzana Roithová a Ivo Strejček. Pro hlasovali Zuzana Brzobohatá, Andrea Češková, Richard Falbr, Věra Flasarová, Jaromír Kohlíček, Jiří Maštálka, Vojtěch Mynář, Pavel Poc, Miloslav Ransdorf, Libor Rouček a Olga Sehnalová. Zdrželi se Milan Cabrnoch, Hynek Fajmon, Edvard Kožušník a Miroslav Ouzký. Nehlasovali Robert Dušek, Evžen Tošenovský, Oldřich Vlasák a Jan Zahradil.

Europoslanci při hlasování o zprávě Lunacekové nejprve odmítli v poměru 149:430:52 první pozměňovací návrh skupiny Evropa Svobody a Demokracie, který byl plně v intencích subsidiarity a potvrzoval platnost zákonů a práv pro všechny občany. Pro tento návrh hlasovali z ČR Jan Březina, Miroslav Ouzký, Zuzana Roithová a Ivo Strejček. Proti byli Zuzana Brzobohatá, Andrea Češková, Richard Falbr, Věra Flasarová, Jaromír Kohlíček, Jiří Maštálka, Vojtěch Mynář, Pavel Poc, Miloslav Ransdorf, Libor Rouček a Olga Sehnalová. Zdrželi se Milan Cabrnoch, Hynek Fajmon a Edvard Kožušník. Nehlasovali Robert Dušek, Evžen Tošenovský, Oldřich Vlasák a Jan Zahradil.

Hnutí Pro život ČR děkuje všem, kteří se zapojili do lobování proti přijetí zprávy Lunacekové. Obrovské množství reakcí, které došly poslancům do Evropského parlamentu, jsou nadějí a je důležité vytrvat.


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign