Šojdrová: Zprávu, která opět požaduje povinné přerozdělování uprchlíků, jsem nepodpořila

Úterý 12. 4. 2016,

Zpráva o Středomoří a nutnosti uceleného přístupu k migraci  se snaží spojit všechny aspekty migrační krize, tak jak ji v EU prožíváme, zejména tak, jak ji vidí kolegové z Malty, Itálie, Řecka a z dalších zemí, kde mají s migrací dlouholeté zkušenosti. Ve zprávě je řada správných opatření jako požadavek na lepší přehlednost a kontrolu finančních prostředků vydávaných na řešení migrace či účinné zavedení evropské pohraniční a pobřežní stráže. Bohužel jsou v této zprávě i body, které nemohu podporovat, protože popírají princip solidarity postavené na dobrovolném přístupu a dohodě.

By Ggia (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

By Ggia (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Zpráva staví pomoc uprchlíkům nad hledisko bezpečnosti a dodržování pravidel, která jsou stanovena a mezi která patří povinnost členských států chránit vnější hranici schengenského prostoru. Proto jsem hlasovala pro vypuštění odstavců, které hovoří o potřebě stálého programu pro přesídlování na úrovni EU s povinnou účastí členských států.

Protože se tato opatření nepodařilo vypustit, pro zprávu jako celek jsem nehlasovala.

 

 

Ilustrační foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3A20151030_Syrians_and_Iraq_refugees_arrive_at_Skala_Sykamias_Lesvos_Greece_2.jpg


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign