Šojdrová podpořila s kampaní JA Back to School podnikatelské vzdělávání mladých

Úterý 17. 5. 2016,

Poslankyně Evropského parlamentu Michaela Šojdrová společně s podnikatelem Markem Šimčákem ze společnosti CSRC s.r.o. a zástupcem JA Czech, neziskové vzdělávací organizace, navštívili Centrum odborné přípravy technické Kroměříž. Jejich cílem bylo v rámci evropské kampaně JA Back to School vysvětlit smysl podnikatelského vzdělávání mladých již na střední škole. Organizátorem kampaně je mezinárodní nezisková organizace JA Europe, jíž je JA Czech členem.

Europoslankyně Michaela Šojdrová návštěvu okomentovala: „JA Czech ukazuje, jak jde skloubit školu a začínající podnikatelskou praxi. Jejich programy pro střední školy dokazují, že podnikatelským dovednostem se lze naučit a je to jedna z cest, jak mladé připravit na nároky trhu práce v ČR i Evropě. Kampaň Back to School mi jako ambasadorce pro podnikatelské vzdělávání a autorce parlamentní zprávy o podpoře podnikání skrze vzdělávání a odbornou přípravu dala skvělou příležitost získat zpětnou vazbu od žáků a jsem ráda, že jsem jim mohla zprostředkovat zajímavé informace a hosta z praxe českého kosmického výzkumu.“

Ladislav Chvátal, ředitel rozvoje projektů JA Czech vysvětluje kampaň: „Kampaň JA Back to School upozorňuje na to, že v důsledku zvyšující se nezaměstnanosti mladých v Evropě je důležité žáky a studenty připravit na vstup na pracovní trh. Jednou z možností jak toto realizovat je např. zapojení škol do praktických programů JA Czech zaměřených na rozvoj podnikatelské gramotnosti.“

Luděk Kozárek, zástupce ředitele SŠ – COPT Kroměříž sází na praxi: „Podnikání se nejlépe naučíš podnikáním, jsme škola řemesel a ti schopní se po pár letech praxe přirozeně osamostatňují.“

Více informací o Střední škole – Centrum odborné přípravy technické Kroměříž najdete na www.coptkm.cz nebo na www.facebook.com/ss.copt.kromeriz.

Kampaň JA Back to School

Smyslem evropské kampaně JA Back to School je zviditelnit potřebu podnikatelského vzdělávání z důvodu vysoké nezaměstnanosti mladých v Evropě. Do školy se v rámci kampaně vracejí spolu s úspěšnými podnikateli poslanci jak Evropského parlamentu, tak parlamentů národních, a vysvětlují žákům a studentům pozitivní dopad podnikatelského vzdělávání na jejich konkurenceschopnost a vstup na trh práce. Organizátorem kampaně je mezinárodní nezisková organizace JA Europe. Více informací o kampani: http://jabacktoschool.eu/.

 O JA Czech

JA Czech je českou kanceláří organizace Junior Achievement, která je nejstarší a nejrozsáhlejší vzdělávací neziskovou organizací na světě. Vznikla v roce 1919 v USA a dnes působí ve více než 120 zemích světa. Do jejích programů se každoročně zapojí na 10 milionů dětí a studentů.

Českou kancelář JA založil v roce 1992 pan Tomáš J. Baťa. Vzdělávací programy JA Czech v ČR od té doby absolvovalo více než 300 tisíc mladých lidí. JA Czech je akreditována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a pedagogům poskytuje akreditovaná školení.

Více informací naleznete na www.jaczech.cz


Galerie:


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign