Případ Meriam Ibrahímové

Čtvrtek 17. 7. 2014,

Dnes jsem spolu s ostatními poslanci schválila první lidskoprávní usnesení nového Evropského parlamentu. Etiopsko-súdánská křesťanka Meriam Ibrahímová, jejímuž pro západní svět zcela neuvěřitelnému týrání se dostalo silné a zasloužené mediální pozornosti, je nyní plně podpořena evropským shromážděním.

Rezoluce navržená poslanci šesti ze sedmi poslaneckých klubů jasně vyjadřuje zděšení nad zacházením s těhotnými vězenkyněmi v Súdánu - a vůbec nad faktem, že kvůli víře hrozí v této zemi trest smrti. Vyzvali jsme Súdán, aby dodržoval mezinárodní závazky ochrany lidských práv, ke kterým se zavázal. Je však bohužel zřetelné, že bez tlaku mezinárodních partnerů Súdánu z Afriky i Asie se diktatura v tomto státě začne chovat odlišně jen stěží. Přesto se musíme zastávat - v zájmu lidí jako je Meriam Ibrahímová i myšlenky lidské důstojnosti, svobody a práv obecně.

Usnesení Evropského parlamentu (EN): http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+MOTION+P8-RC-2014-0010+0+DOC+PDF+V0//EN


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign