Pozvánka na prezentaci publikace: Programy Evropské komise na podporu vzdělávání, kultury, podnikání, výzkumu a dalších aktivit

Úterý 21. 6. 2016,

Poslankyně Evropského parlamentu Michaela Šojdrová ve spolupráci s Institutem pro Evropskou politiku EUROPEUM vydává uživatelsky přívětivou příručku o programech Evropské komise – tzv. komunitárních programech, které mohou v regionech dobře využít malí a střední podnikatelé, obce, neziskové organizace i školy.

 

Přímo z evropského rozpočtu prostřednictvím grantů Evropské komise tak u nás už byla podpořena například lokální gastronomie v méně známých turistických destinacích – projektem CZ EDEN 2015, nebo záchrana smilníkových trávníků v Beskydech i promítání českých a evropských filmů v rámci projektu Europa Cinemas.

 Na komunitární programy bylo v rozpočtovém období 2014-2020 vyhrazeno celkem přes 200 mld. EUR. Některé programy jsou oproti předcházejícímu období změněné nebo dokonce nové. Většina projektů v roce 2016 začíná realizační fázi.

 Prezentace publikace a diskuse o programech Evropské komise na podporu vzdělávání, kultury, podnikání, výzkumu a dalších aktivit proběhne

v pátek 24. 6. od 9.00 do 11.00,

v budově NWT a.s., tř. Tomáše Bati 269, Zlín – Prštné.

Publikaci představí:

Michaela Šojdrová, poslankyně Evropského parlamentu

Radomír Špok, výkonný ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM

 

Jeden z prezentovaných programů Kreativní Evropa přímo přestaví:

PhDr. Pavla Hlušičková PhD., kontaktní osoba programu, Národní památkový ústav, Praha

 

Po prezentaci bude následovat diskuse, které se účastní zástupci obcí,  krajů, firem, neziskových organizací a škol ze Zlínského kraje.

 

Kontakt pro média: Eva Rybková, e-mail: erybkova@europeum.org, mobil: 738 492 769

 


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign