Michaela Šojdrová podpořila boj proti tzv. komerčním množírnám

Úterý 1. 3. 2016,

Poslankyně Evropského parlamentu Michaela Šojdrová podpořila usnesení o zavedení kompatibilních systémů registrace zvířat v zájmovém chovu ve všech členských státech. "Chov domácích mazlíčků přináší mnoha lidem radost, ale může přinášet také starosti. Osobně jsem se problematikou označování a registrace psů v zájmovém chovu zabývala v době mého mandátu v Poslanecké sněmovně PČR. Je pro mne jistým zadostiučiněním, že se Evropský parlament přiklání k myšlence označovat a registrovat zvířata v domácím chovu," uvádí europoslankyně.

Zdroj: https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AMNOZIRNA.JPG

Zdroj: https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AMNOZIRNA.JPG

Ve zprávě evropského parlamentu se uvádí, že v některých zemích EU se objevují znepokojivé prokázané informace o stále častějších případech porušování pravidel pro zájmový chov a jeho zneužívání ke komerčním účelům za podmínek, kdy dochází k týrání zvířat.

Příkladem takových praktik může být chybějící vakcinace a vhodná antivirová léčba a nedostatečná veterinární a sanitární péče o zvířata, s nimiž se nezákonně obchoduje.

Zpráva upozorňuje na nárůst obchodu s volně žijícími zvířaty a s tím spojené ohrožení lidského zdraví i životů. Uvádí, že kompatibilní celoevropské požadavky na identifikaci a registraci zvířat v zájmovém chovu by jednak mohly bránit nelegálnímu obchodu, jejich týrání a lépe by bylo chráněno také veřejné zdraví občanů.

Evropský parlament vyzval Komisi, aby přijala přísná a účinná opatření k řešení nelegálního obchodu se zvířaty v zájmovém chovu, včetně volně žijících zvířat

 

Zdroj fotografie: https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AMNOZIRNA.JPG


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign