Listopadové zasedání výborů v Bruselu

Pátek 7. 11. 2014,

V týdnu od 3. do 7. listopadu zasedaly v Bruselu parlamentní výbory. Jeden z nich, Výbor pro rovnost pohlaví a práva žen, slavil 30. výročí od svého vzniku. Při této příležitosti uspořádal konferenci Spring Forward for Women podporující větší spolupráci a výměnu informací žen z arabských a evropských zemí. S prací nezahálely ani ostatní výbory.

 

  1. Filmové ocenění LUX

Na zasedání výboru CULT představila filmové ocenění LUX jeho „matka“ a bývalá předsedkyně výboru Doris Pack. Soutěž slouží ke zviditelnění kvalitních evropských filmů. Cena získává každým rokem mezi veřejností větší oblibu, s dostupností titulků ve všech jazycích Evropské unie roste také jeho rozšíření po Evropě. Tři snímky vybrané do finále se budou v prosinci promítat i v Česku.

 

  1. Uplynulo 30 let od založení Výboru pro rovnost pohlaví a práva žen

Přestože tento výbor funguje už tři desetiletí, nevykazuje zásadní výsledky či změny dotýkající se zlepšení postavení žen, dětí či rodin. Z mého krátkého působení v tomto výboru mám zatím smíšené pocity - proto jsem si na to téma dovolila sepsat krátkou úvahu.

 

  1. Dvoudenní konference Spring Forward for Women propojila arabské a evropské ženy

Cílem konference byla výměna názorů a zkušeností mezi ženami, které se angažují v zákonodárství arabských zemí, a členy Evropského parlamentu. Na konferenci zazněly zkušenosti s tématem rovnosti mužů a žen i snahy najít společný základ pro spolupráci a networking. Více si přečtěte v samostatném článku.


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign