Kandidát Oettinger uspěl ve schvalovacím procesu a stane se eurokomisařem

Úterý 30. 9. 2014,

Brusel/ Německý kandidát Günther Oettinger, který má mít v Evropské komisi na starost portfolio digitální ekonomiky a společnosti včera večer prošel schvalováním výborů. Nic proto nebrání, aby se stal jedním z osmadvaceti nových evropských komisařů.

zdroj fotky: cicero.de

zdroj fotky: cicero.de

Oettinger chce vyvolat hlubší debatu o digitální revoluci, která ovlivňuje i další odvětví včetně chování společnosti či ekonomiky. Podporuje tvorbu nové legislativy týkající se jednotného digitálního trhu. Stejně tak se chce zaměřit na nalezení rovnováhy mezi kulturními a ekonomickými zájmy s ohledem na stávající právní prostředí: jedná se zejména o otázku autorských práv, odměňování autorů a přístupu jednotlivců ke kulturním i vzdělávacím zdrojům.

Komisař Oettinger se dále zavázal v odpovědích určených výboru pro kulturu a vzdělávání, že kultura si musí zachovávat svou hodnotu nehledě na ekonomické zájmy, a je třeba podporovat kulturní i jazykovou diverzitu. Zdůraznil také důležitost evropského filmu, která tuto rozmanitost podporuje. Dále by se podle něj měly děti učit digitálním dovednostem už od velmi raného věku bez ohledu na rodinné poměry či místo bydliště.  

"Ráda jsem podpořila eurokomisaře, který podporuje zachování kulturní rozmanitosti, ochranu autorských práv i osobních údajů občanů EU," uvedla k tomu europoslankyně a místopředsedkyně výboru pro kulturu a vzdělávání Michaela Šojdrová. "Těší mě, že si uvědomuje dopady digitalizace do vzdělávání dětí, chce, aby byly připravené a dovednostmi vybavené do dnešního digitálního světa," dodala.


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign