J.-C. Juncker dostane můj hlas

Úterý 15. 7. 2014,

Evropský parlament volí předsedu Evropské komise – vyjádření Michaely Šojdrové

Manfred Weber, předseda klubu Evropské lidové strany, která tohoto kandidáta navrhuje, opakovaně požádal o jeho podporu všechny poslance a zdůraznil důvody. J.-C. Juncker je navržen jako kandidát ELS a bude prosazovat důležité okamžité i dlouhodobé priority potřebné pro evropskou prosperitu i bezpečnost, jako jsou témata digitalizace, energetiky, řešení situace na Ukrajině a posílení zahraniční politiky, reindustrializace Evropy (ze 16% HDP na 20%). Dále navrhuje vytvoření nových portfolií komisaře pro migraci a dodržování Paktu stability (dluhy nejsou řešením pro budoucnost).

Já osobně budu J.-C. Junkera volit a využila jsem proto možnosti ho také osobně oslovit při jednání našeho klubu. Vyzvala jsem ho k podpoře křesťansko-demokratických hodnot a podpoře investic do kvalitního vzdělání pro všechny občany EU.

Věřím, že předseda Evropské komise navržený evropskými politickými stranami a potvrzený nepřímým mandátem od voličů, bude dnes zvolen s dostatečně silným mandátem. Je to historický okamžik, který posiluje přímou demokratickou kontrolu občanů EU nad výkonnou mocí v EU.

Ing. Michaela Šojdrová


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign