JDU DO TOHO ZNOVU!

Neděle 5. 5. 2024,

ZKUŠENĚ. VYTRVALE. STATEČNĚ.


Jdu do toho znovu!

Jako europoslankyně mám jeden hlavní úkol – hájit zájmy České republiky v Evropské unii.

ZKUŠENĚ.

V Evropském parlamentu již deset let pracuji pro české občany. Znám velmi dobře legislativní proces a umím se v něm orientovat. Díky tomu dokážu lépe prosazovat zájmy svých voličů a ovlivňovat legislativu v jejich prospěch. 

Už dvacet let se pohybuji v oboru kultury a vzdělávání. Stála jsem u zavedení etické výchovy do škol . Obrovskou radost mi dělá spolupráce spolupráce s českými základními uměleckými školami a jejich projektem ZUŠ Open. 

Ve svém posledním mandátu jsem se vrátila ke svým kořenům a původní profesi zahradní architektky a aktivně se angažuji v zemědělské politice, podpoře českých mladých farmářů. V Evropském parlamentu je důležité si umět získat podporu a  umět vytvářet koalice.Díky své práci a zkušenostem jsem  získala důvěru a autoritu a už dva mandáty působím jako místopředsedkyně Výboru pro kulturu a vzdělávání, ve skupině pro práva dětí a dalších výborech a delegacích. 

VYTRVALE.

Během posledních deseti let jsme si prošli řadou krizí. Sotva jsme se vzpamatovali z pandemie, zaútočil Putin na Ukrajinu.

EU ukázala svou odolnost vůči krizím a věřím, že jsem k tomu přispěla svou vytrvalou prací ve výborech a na plénu. Bylo to při jednání se zemědělci o Společné zemědělské politice, s pedagogy o vzájemném uznávání diplomů, s dobrovolníky v Evropském sboru solidarity, zástupci české, řecké nebo ukrajinské vlády na téma migrace, bezpečnosti a ochrany dětí, či s Tchaj-wanem ohledně vlivu Číny a ochrany lidských práv. Spolu s kolegy z ostatních frakcí Evropského parlamentu jsem se podílela na vyjednávání lidskoprávních rezolucí, například o zákazu účasti ruských sportovců na LOH 2024, na legislativě na snížení byrokracie pro zemědělce a podpoře legislativy umožňující nové šlechtitelské metody v zemědělství, které jsou cestou v boji proti suchu a podpoře potravinové bezpečnosti. 

STATEČNĚ

Dokážeme být v Evropě úspěšní.  Je to jen na nás a chce to mít odvahu.  Odvahu  říkat pravdu, i když je nepříjemná. Odvahu jít proti proudu, pokud je to třeba. Statečně stát na straně evropských hodnot, na straně našich partnerů, spojenců, a těch nejzranitelnějších.  

V minulém období se hodně psalo o mé iniciativě na přijetí nedoprovázených uprchlických dětí z řeckých uprchlických táborů. Toto téma jsem nikdy neopustila. I ve druhém mandátu jsem jezdila do Řecka, a situace v tamních táborech se mezitím zlepšila. Do pomoci se aktivně zapojili čeští občané a řada členských zemí. Pak přišla Putinova agrese a Česko doslova přes noc solidárně přijalo ne tisíce, ale desetitisíce ukrajinských dětí prchajících před válkou. Jako politička jsem se rozhodla, že prosazování bezpečí proa ochrana práv dětí bude pro mě na prvním místě. Patří mezi ty nejzranitelnější, protože se ve víru událostí zapomíná. Zkušenosti v oblasti ochrany práv dětí se ukázaly jako klíčové v pomoci ukrajinským dětem násilně deportovaným do Ruska.


Chcete vědět aktuality z mého působení v Evropském parlamentu i v Česku?

Poslanecký klub ELS
Evropský parlament
KDU-ČSL

Michaela Šojdrová, © 2024 · Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů | RSS kanál | Změnit nastavení cookies

Hexadesign